Uleiul de in obtinut prin presarea la rece a semintelor de in brun, certificate eco, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Uleiul de in este benefic pentru intreg organismul uman, de la sistemul nervos, cardiovascular, reproducator, pana la sistemul circulator si sistemul imunitar.
Uleiul de in este bogat si in fibre care curata colonul de substantele toxice si stimuleaza digestia. Proteinele din uleiul de in sunt usor digerate de organism si contin animo acizi de care organismul are nevoie.
De asemenea, in componenta uleiului de in intra si lignanii, substante cu puternice proprietati antioxidante. Lignanii previn si lupta impotriva a numeroase tipuri de cancer, printre care si cancerul de san si colon.
Efectele secundare ale uleiului de in : Printre efectele secundare ale consumului de ulei de in se numara balonarea si gazele intestinale, simptome care apar de obicei la inceputul dietei cu acest ulei.
Uleiul din seminte de in se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic.
Tratamentul cu ulei de in trebuie sa fie unul individualizat si in functie de recomandarea medicului.
Precautii! Femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de ulei de in, deoarece acesta poate cauza nasteri premature si schimbari de metabolism. Si femeile care alapteaza trebuie sa evite uleiul de in.
Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C, ferit de actiunea directa a razelor solare.
Dupa deschidere se recomanda a se pastra la temperaturi sub 15 grade C si a se consuma intr-un interval de 30 de zile.
Reviews
There are no reviews yet.